Erdhi ilegalisht në Britani/ 26-vjeçari shqiptar fillon punë në fermën e kanabisit për të paguar lekët e udhëtimit, por e pëson keq (EMRI+FOTO)

Rition Mone, 26 vjeç nga Shqipëria është dënuar nga autoritetet britanike me tre vjet e dy muaj burgim pasi prillin e kaluar më shumë se 6,000 bimë u gjetën në një ndërtesë të papërdorur në Hythe Station Road, Colchester. Mone, 26 vjeç, ishte një emigrant i paligjshëm shqiptar, i cili ishte futur kontrabandë në MB…

Rition Mone, 26 vjeç nga Shqipëria është dënuar nga autoritetet britanike me tre vjet e dy muaj burgim pasi prillin e kaluar më shumë se 6,000 bimë u gjetën në një ndërtesë të papërdorur në Hythe Station Road, Colchester.

Mone, 26 vjeç, ishte një emigrant i paligjshëm shqiptar, i cili ishte futur kontrabandë në MB dhe ishte vënë në punë duke u kujdesur për uzina.

Mone u kishte thënë oficerëve të policisë se kishte ardhur në Mbretërinë e Bashkuar për një jetë më të mirë dhe ishte vënë në punë në fabrikën e kanabisit për të paguar koston e transportit të tij.

Shqip

Gjykata dëgjoi se bimët e sekuestruara do të kishin dhënë më shumë se 11 kg kanabis, me vlerë midis 1.2 dhe 2.4 milion £.

Trembëdhjetë dhoma individuale ishin vendosur me çarçafë plastikë, dritare të mbuluara me ndriçim. Një sistem ajrimi ishte vendosur që nxirrte ajrin nga secila prej dhomave, ndërsa u gjetën pajisje kopshtarie. Policia gjeti gjithashtu një ambient banimi të improvizuar për rreth gjashtë persona. Puna për çmontimin e fermës së kanabisit u cilësua dje si një hap i rëndësishëm në luftën kundër krimit të dhunshëm.

Kryeinspektori Rob Huddleston, komandanti i qarkut të Colchester, vlerësoi “punën e shkëlqyer të policisë” që çoi në zbulimin në prill të vitit të kaluar.

Ai tha: “Ky është një shembull i punës së shkëlqyer të policisë që çoi në zbulimin e një kultivimi shumë domethënës kanabisi. Si rezultat i punës së shkëlqyer, oficerët arritën shumë shpejt të kapnin Monen, ta akuzonin dhe ta çonin para gjykatës. Tregtia e drogave ilegale, pavarësisht se në çfarë klase janë, është e lidhur pazgjidhshmërisht me dhunën dhe të ardhurat nga droga financojnë më shumë aktivitet kriminal që çon në frikë dhe mjerim për individët dhe komunitetet. Ndalimi i njerëzve pas rritjes dhe shitjes së kanabisit është jetik në trajtimin e krimit të dhunshëm dhe ndihmon në mbajtjen e komunitetit tonë të sigurt.”