“AstraZeneca” shkakton mpiksje gjaku?/ Britania ndërpret testimin tek fëmijët

Prova e vaksinës Oxford-AstraZeneca mbi fëmijët, e cila filloi në shkurt, dhe moren pjesë 300 vullnetarë po vlerëson nëse goditja prodhon një përgjigje të fortë imune tek ata të moshës midis gjashtë dhe 17 vjeç.

Mbretëria e Bashkuar ka ndërprerë testimin e vaksinës AstraZeneca tek fëmijët ndërsa rregullatori i ilaçeve po heton një lidhje të mundshme me mpiksje të rralla të gjakut tek të rriturit.

Profesor Andrew Pollard nga Universiteti i Oksfordit i tha BBC-së se shkencëtarët e tij po prisnin për informacion të mëtejshëm.

Më shumë se 31.6 milion njerëz në Mbretërinë e Bashkuar kanë marrë një dozë të parë vaksine dhe një total prej 5.4 milion njerëz kanë marrë një dozë të dytë.

Dy vaksina – të zhvilluara nga Oxford-AstraZeneca dhe Pfizer-BioNtech – po përdoren në Mbretërinë e Bashkuar  ndërsa një e treta nga Moderna  është aprovuar.

Prova e vaksinës Oxford-AstraZeneca mbi fëmijët, e cila filloi në shkurt, dhe moren pjesë 300 vullnetarë po vlerëson nëse goditja prodhon një përgjigje të fortë imune tek ata të moshës midis gjashtë dhe 17 vjeç.

Pezullimi i tij vjen pasi një zyrtar i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA),  tha se duket se kishte një lidhje me goditjen dhe mpiksjet e rralla të gjakut.

Duke konfirmuar që gjykimi mbi fëmijët po ndërpritet, Profesor Pollard tha: “Përderisa nuk ka shqetësime të sigurisë në provën klinike pediatrike, ne presim informacione shtesë nga MHRA mbi rishikimin e saj të rasteve të rralla të trombozës që janë raportuar tek të rriturit , para se të bëni ndonjë vaksinë tjetër në provë “./CNA.al

Lajme të ngjashme