Mos e quani zh”veshjen” kulturë, ajo është arrogancë…
| |

Mos e quani zh”veshjen” kulturë, ajo është arrogancë…

Nga Evans Drishti Del në rrugët e qytetit dhe syri të sheh paraqitje veshjesh nga më intrigueset: – Pantallona të shqyera, me fije të dalura, me cepa të përvëluar pa asnjë lloj hijeshije – Bluza me “gjokse” të hapura deri në të skajshme, mundësisht pa lidhëza fare ose me një “lidhëse” false pa asnjë funksion…

Të kolovitur mes dy dimensioneve
| |

Të kolovitur mes dy dimensioneve

Nga Redi Shehu Çfarë e shtyn njeriun i cili i përmbytur në një tajfun çrregullimesh shumë shtresore dhe shumë përmasore, vazhdon të ecë në të përditshmen e tij me pothuaj të njëjtin nivel optimizmi të përdorur si pelerinë kundra qullosjes së pesimizmit dhe rutinës vrasëse ? Shkalla e madhe e të padrejtës e së mbrapshtës…

Një turizëm jashtë rendit të pasivitetit dhe parazitizmit
| |

Një turizëm jashtë rendit të pasivitetit dhe parazitizmit

Nga Redi Shehu E për çfarë mund të flitet tjetër në mesin e një vape përvëluese përveçse për turizmin? Në fillimet e sezoneve turistike, pyetja e përhershme e cila lodhshëm çdo vit kumbon nga studiot e debateve televizive deri tek qytetari i thjeshtë, është se çfarë turizmi do të kemi sivjet? Kjo pyetje vërtitet mundësisht…

Të qenurit besimtar kërkon inteligjencë.
|

Të qenurit besimtar kërkon inteligjencë.

A je inteligjent për të qenë një besimtar? Nga Evans Drishti Ti… Thua se je një besimtar, sepse Falesh, Agjëron Lutesh Jep zeqat Lexon Kur’an Kryen adhurimin e Haxhit… Secili prej këtyre obligimeve ka specifikat e veta, të bazuara në një “arsyetim” për të kuptuar peshën dhe domethënien e kryerjes së këtij adhurimi. Falja e…

Ju lutem, mos e përqafoni naivitetin!
|

Ju lutem, mos e përqafoni naivitetin!

Evans Drishti Një udhëtim në autobus… Teksa rehatohesh në vendin që zë dhe përpiqesh të përfshihesh në atë “meditimin” e çastit, si një mundësi e mirë çlodhjeje, nga prapa teje të vijnë ca “zëra rinorë” të shoqëruar me disa qeshje apo nënqeshje të pakuptimta, që sa vijnë e bëhen më turbulluese. Në përpjekje për të…

Godina brënda shoqërisë së spektaklit
| |

Godina brënda shoqërisë së spektaklit

Nga Redi Shehu Ngjarjet politike brënda Partisë Demokratike, nuk janë tashmë thjesht vetëm ngjarje që i përkasin një organizmi politik, ato janë zhvillime që implikojnë secilin qytetar, për ta thënë ndryshe, nuk janë zhvillime thjesht partie por janë edhe zhvillime Shqipërie. Kjo, për shkak se ajo çfarë po ndodh me Partinë Demokratike, do përcaktojë të…

Solidariteti i korrupsionit
| | | |

Solidariteti i korrupsionit

Nga Redi Shehu Një ndër problemet më të zakonshme gjatë gjithë kohës tonë të tranzicionit, është padyshim korrupsioni akut. Aq i zakonshëm është ky problem, sa korrupsioni është kthyer në sinonim të identiteti të vetë shtetit dhe shoqërisë tonë. Padyshim që korrupsioni është një plagë në të gjitha shoqëritë, por, ama dallimi me shoqëritë e…

Rregullimi i komunikimit tone, fillon së brëndshmi
| |

Rregullimi i komunikimit tone, fillon së brëndshmi

Nga Redi Shehu Askush nuk e ka vënë ndonjeherë në dyshim rolin domethënës të komunikimit në një shoqëri. Të gjithë në një farë mënyre i nënshtrohen një konsensusi përsa i përket kësaj teme, por problemi fillon të pluskojë në sipërfaqe kur bëhet fjalë për aktualizimin e këtij komunikimi në përditshmërinë tonë. Njeriu është në thelb…

Partia Demokratike me figurën e Bashës,  por me zërin e Berishës
| |

Partia Demokratike me figurën e Bashës, por me zërin e Berishës

Nga Redi Shehu Tani mund ta themi me gojën plot se brënda Partisë Demokratike po zhvillohet nje konflikt i hapur politik për kreun e kësaj partie. Po aktualizohet një ngjarje e cila deri pak javë më parë kundërshtohej me energjinë më të madhe nga demokratët, sa herë që argumenti i ekzistencës së dualizmit në kryesimim…

End of content

End of content