Banka Qendrore në Angli po konsideron monedhën e saj dixhitale

Ndërsa monedhat dixhitale si Bitcoin vazhdojnë të joshin investitorët dhe korporatat më të mëdha në botë, Banka e Anglisë njoftoi të hënën se do të krijojë një task forcë të përbashkët me Thesarin e Mbretërisë së Bashkuar për të eksploruar emetimin e mundshëm të monedhës dixhitale të bankës së saj qendrore.

Monedhat dixhitale të bankës qendrore përdorin të njëjtën teknologji që mbështet kriptovalutat e njohura si bitcoin, por ato kontrollohen nga një lojtar qendror dhe jo nga një grup i decentralizuar i përdoruesve.

Kjo do të thotë se ata nuk janë subjekt i ndryshimeve të egërta të çmimeve që ndodhin zakonisht në tregun e decentralizuar të kriptovalutave: bitcoin humbi 300 miliardë dollarë në vlerën e tregut vetëm fundjavën e kaluar.

Ithtarët e monedhave dixhitale të bankës qendrore thonë se ata kanë potencialin për të bërë pagesa më të shpejta, më të lira dhe më të sigurta kur krahasohen me proceset e shlyerjes ditore në banka.

Banka e Anglisë tha se “nuk ka marrë ende një vendim” nëse do të emetojë një monedhë dixhitale në Mbretërinë e Bashkuar dhe planifikon të eksplorojë “përfitimet, rreziqet dhe praktikat e kësaj”.

Lajme të ngjashme

Comments are closed.