Biden tregon ambicien: 200 milion doza vaksine në 100 ditët e para në Shtëpinë e Bardhë

“Unë e di që është një qëllim ambicioz, por asnjë vend tjetër në botë nuk i është afruar, apo madje nuk është afruar, asaj që po bëjmë,” shtoi ai.

Presidenti i SHBA Joe Biden ka vendosur qëllim shpërndarjen e 200 milion dozave të vaksinës gjatë 100 ditëve të tij të para në Shtëpinë e Bardhë.

“ Ne do të kemi dhënë 200 milion doza deri në ditën e 100 të presidencës sime,” tha ai gjatë konferencës së tij për shtyp.

“Unë e di që është një qëllim ambicioz, por asnjë vend tjetër në botë nuk i është afruar, apo madje nuk është afruar, asaj që po bëjmë,” shtoi ai.

Duke iu përgjigjur kritikave për trajtimin e çështjeve të emigracionit dhe përqendrimit të një numri të madh të emigrantëve në kufirin jugor të Shteteve të Bashkuara, ai tha se “kjo ndodh në fillim të çdo viti “.

“Çdo vit në dimër, ka një rritje të konsiderueshme të mbërritjeve në kufij , sepse emigrantët kanë më pak të ngjarë të vdesin nga nxehtësia në shkretëtirë,” shtoi ai.

Presidenti amerikan theksoi se po përpiqet të forcojë sistemin e emigracionit që u dobësua shumë gjatë presidencës Trump. /abcnews.al

Lajme të ngjashme