3.5 C
Tiranë
E diel, 5 Dhjetor, 2021

Ethet për në universitet dhe shqetësimet e maturantëve

Për të nisur procesin e mësimit në auditore, edhe përfaqësuesit e universiteteve bëjnë apel për t’u vaksinuar.

Edhe pse u zotua 8 muaj më parë se vaksinimi kundër koronavirusit nuk do të jetë me detyrim, ky zotim i kryeministrit mori tjetër rrjedhë.

E ky moment erdhi shpejt. Komiteti Teknik mori vendimin për të detyruar jo vetëm studentët të vaksinohen. Vendimi u është dukur surprizues studentëve, ndaj nuk preferojnë ta zbatojnë menjëherë.

Për të nisur procesin e mësimit në auditore, edhe përfaqësuesit e universiteteve bëjnë apel për t’u vaksinuar.

Prej 2 shtatorit, në universitetet shtetërore dhe private ka nisur regjistrimi i maturantëve, sipas degëve fituese. Maturantët i kanë qëndruar besnikë po të njëjtave degë të kërkuara si çdo vit.

Interesimi është shtuar edhe për degët bujqësore, pasi vetë tregu po kërkon gjithmonë e më tepër profesionistë. Studimet 2 vjeçare po ashtu po shihen me interesim të shtuar nga maturantët.

Nota mesatare po shfaq një debat të përsëritur vit pas viti. Lënia e peshës kryesore të saj për pranimin në universitet, hap vend për abuzim. Shumica prej maturantëve kanë qenë me mesatare të mirë, ndaj edhe janë komodë në përzgjedhjen e degës së studimit.

Shqetësues për ekspertët e arsimit mbetet fenomeni i tolerimit të notës në gjimnaze. Të thënat se këta maturantë kanë performancë po kaq të mirë dhe në universitet mungojnë.

Maturantët e Kukësit patën mesataren më të lartë në këto provime me 8.65, më pas vjen Tirana me 7.79, ndjekur nga Gjirokastra me 7.73 dhe në fund renditet Dibra me 6.75.

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme