Instagram Kids – Fushata për mbrojtjen e fëmijëve kundër platformës: Është e rrezikshme për shëndetin dhe privatësinë e fëmijëve

Një grup i avokatëve të shëndetit publik nga e gjithë bota dëshiron që Facebook të heqë planet e tij për të lëshuar një version të Instagram për fëmijë.

Një letër nga Fushata për një Fëmijëri pa Komerciale, e nënshkruar nga 99 grupe dhe individë, pretendon se platforma “e fiksuar pas imazhit” është e rrezikshme për shëndetin dhe privatësinë e fëmijëve.

Kathryn Montgomery, strateg i vjetër në grupin amerikan të të drejtave dixhitale Qendra për Demokraci Dixhitale, tha: “Facebook pretendon se krijimi i një Instagrami për fëmijët do t’i ndihmojë ata të jenë të sigurt në platformë.

Letra citon kërkime nga Shoqëria Mbretërore për Shëndetin Publik i cili e vlerësoi Instagramin si platformën më të keqe të mediave sociale për shëndetin mendor të të rinjve.

Vetëm këtë javë, Instagram u detyrua të kërkojë falje pasi një “gabim” do të thotë që përmbajtja e dietës u promovua tek përdoruesit me çrregullime të të ngrënit.

Ekziston gjithashtu një presion i panevojshëm tregtar mbi fëmijët, thotë letra, duke cituar analizën nga agjencia e monitorimit dixhital Sprout Social që sugjeron se një në çdo tre postime në Instagram është një reklamë.

Letra, drejtuar shefit të Facebook Mark Zuckerberg, është nënshkruar nga 35 organizata dhe 64 ekspertë individualë, përfshirë Qendrën e Informacionit të Privatësisë Elektronike, Planin Global të Veprimit dhe Kidscape. /scan

Lajme të ngjashme

Comments are closed.