Itali, mungon ilaçi i covid. Zithromax është konsumuar për shkak të infektimeve masive

Një nga ilaçet më të rëndësishme që përdoret për të trajtuar problemet me frymëmarrjen në shtëpi është shitur në të gjithë Romën. Kështu raporton media e njohur italiane Open Online. Zithromax vazhdon të jetë i padisponueshëm prej disa ditësh ndërsa rastet e kujdesit në shtëpi për Covid-in dhe sëmundjet e tjera sezonale shumohen në mënyrë…

Një nga ilaçet më të rëndësishme që përdoret për të trajtuar problemet me frymëmarrjen në shtëpi është shitur në të gjithë Romën. Kështu raporton media e njohur italiane Open Online.

Zithromax vazhdon të jetë i padisponueshëm prej disa ditësh ndërsa rastet e kujdesit në shtëpi për Covid-in dhe sëmundjet e tjera sezonale shumohen në mënyrë eksponenciale.

Me rritjen e infektimeve nga covid, çdo kuti e këtij ilaçi ka mbaruar dhe aktualisht nuk ka versione të tjera ose formula të preparateve ekuivalente me të.

Zithromax është një antibiotik me bazë azitromicine, i tregtuar nga kompania e njohur farmaceutike Pfizer, e cila lufton infeksionet që sulmojnë rrugët e frymëmarrjes. Në shumicën e rasteve ajo përshkruhet në recetë nga mjekët në kombinim me Tachipirinën.

Dhe në këtë valë të katërt të Coronavirus është thelbësor luftimi i sëmundjes në shtëpi, nga dhjetëra mijëra pozitivë me simptoma Covid

Rrjetet sociale janë mbushura me thirrje nga prindër të dëshpëruar që kërkojnë këshilla për mënyrat për të gjetur ilacin .