Kina njeh rritje rekord të eksporteve duke shënuar muajin e dytë të rimëkëmbjes

Eksportet e Kinës kanë qëndruar kryesisht elastike mes pandemisë globale Covid-19, pasi kërkesa e fortë për furnizime mjekësore dhe kapaciteti i reduktuar i prodhimit gjetkë punuan në favor të Kinës.

Rritja e eksporteve të Kinës u shpejtua në nivelin më të lartë në 19 muaj në tetor, ndërsa importet gjithashtu treguan rritje solide, treguan të dhënat zyrtare të Shtunën, pasi ekonomia e dytë më e madhe në botë vazhdoi një rimëkëmbje nga ndikimi fillestar i krizës së koronavirusit në fillim të këtij viti.

Eksportet në tetor u rritën 11.4% nga një vit më parë, duke mundur pritjet e analistëve për një rritje prej 9.3% dhe shpejtimin nga një rritje solide prej 9.9% në shtator.

Eksportet e Kinës kanë qëndruar kryesisht elastike mes pandemisë globale Covid-19, pasi kërkesa e fortë për furnizime mjekësore dhe kapaciteti i reduktuar i prodhimit gjetkë punuan në favor të Kinës.

Aktiviteti i fabrikës u përshpejtua me ritmin më të shpejtë në gati një dekadë në tetor, tregoi një sondazh privat, megjithëse studimi zyrtar tregoi disa ngadalësime të zgjerimit. Urdhrat e eksportit u zgjeruan.

Importet u rritën me 4.7% nga viti në vit në Tetor, më ngadalë se rritja e Shtatorit me 13.2% dhe pritjet e një sondazhi të Reuters për një rritje prej 9.5%, por duke shënuar ende një muaj të dytë të rritjes.

Surplusi tregtari i Kinës me Shtetet e Bashkuara u zgjerua në 31.37 miliardë dollarë në tetor nga 30.75 miliardë dollarë në shtator.

Lajme të ngjashme