6.5 C
Tiranë
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Mario Draghi pranon postin e kryeministrit në Itali, ja ministrat që priten të betohen nesër

Mediat italiane raportojnë se Mario Draghi ka pranuar postin e kryeministrit dhe ka marrë përsipër detyrën e formimit të qeverisë së re.

Pas takimit që kishte me Presidentin e Republikës, Sergio Mattarella, ai paraqiti listën e ministrave të tij. Draghi i ka besuar ministrinë e Brendshme, Luciana Lamorgese, ndërsa atë të Shëndetësisë Roberto Speranza.

Daniele Franco është caktuar ministër Ekonomie, ndërsa Massimo Gravaglia-s i është besuar ministria e Turizmit. Kujtojmë se disa ditë më parë, Mario Draghi pranoi me rezerva detyrën e kryeministrit.

Emrat e ministrave, në ministritë përktëse:

Ministër Marrëdhëniet me Parlamentin – Federico d’Incà

Ministër Inovacioni teknologjik dhe tranzicioni – Vittorio Colao

Ministër Administrata publike – Renato Brunetta

Ministër Punët rajonale dhe autonomitë – Mariastella Gelmini

Ministër i Jugut – Mara Carfagna

Ministër Politikat rinore – Fabiana Dadone

Ministër Mundësi dhe familje e barabartë – Elena Bonetti

Ministër për Paaftësinë – Erika Stefani

Ministër Turizmi – Massimo Garavaglia

Ministër i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimi Ndërkombëtar – Luigi Di Maio

Ministër i Brendshëm – Luciana Lamorgese

Ministër i Drejtësisë – Marta Cartabia

Ministër i Mbrojtjes – Lorenzo Guerini

Ministër i Ekonomisë dhe Financave – Daniele Franco

Ministër i Progresit ekonomik – Giancarlo Giorgetti

Ministër Politikat bujqësore, ushqimore dhe pyjore – Stefano Patuanelli

Ministër Tranzicioni Ekologjik – Roberto Cingolani

Ministër i Infrastrukturës dhe transportit – Enrico Giovannini

Ministër i Politikave dhe Punës Sociale – Andrea Orlando

Ministër për Udhëzim – Patrizio Bianchi

Ministër Universiteti dhe kërkimi – Cristina Messa

Ministër i Kulturës – Dario Franceschini

Ministër i Shëndetësisë – Roberto Speranza

Zgjedhja e ish-presidentit të BQE-së, Mario Draghi-t ka ‘tornditur’ jo pak politikën italiane.

“Ne nuk do të votojmë për ekzekutivin teknik”, tha udhëheqësi zyrtar politik i M5s Vito Crimi.

Ndërkohë, Meloni (FdI) e ka cilësuar këtë vendim si; “vota është më e mirë”.

Sakaq, kujtojmë se pak ditë më parë Giusepe Conte dha dorëheqje nga detyra e kryeministrit, ndërsa vendi ishte para zgjedhjes së një emri të ri të kryetarit të qeverisë, apo të shkonte në zgjedhje të parakohshme.

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme