Në Angli s’lejohet reklama që nxit blerjen e Bitcoin – “Është mashtrim dhe nuk pasqyron rreziqet”

Një fushatë reklamuese që u thotë njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar “është koha për të blerë bitcoin” është ndaluar nga rregullatori i reklamave të kombit me arsyetimin se është i papërgjegjshëm dhe mashtrues.

Posterat për shërbimin e shkëmbimit të kriptovalutave Luno – të treguara në të gjithë rrjetin Underground London dhe në autobusët e Londrës këtë vit – përmbanin një imazh vizatimor të një bitcoin me fjalët “Nëse po shihni Bitcoin në Underground, është koha për të blerë”.

Autoriteti i Standardeve të Reklamimit (ASA) tha të mërkurën se reklamat nuk duhet të shfaqen më në formën e tyre aktuale.

Kjo vjen një javë pasi çmimi i bitcoin u shemb me 30% në një ditë të vetme, duke lënë shumë investitorë që kishin blerë bitcoin të demoralizuar dhe me humbje parash. Kjo vjen gjithashtu dy javë pasi guvernatori i Bankës së Anglisë tha se investitorët e kriptomonedhës duhet të jenë të përgatitur të humbin të gjitha paratë e tyre.

Vëzhguesi tha se mori katër ankesa në lidhje me reklamën. Tre prej tyre ishin nga njerëz që besuan se reklama nuk arriti të ilustronte rrezikun e investimit dhe e akuzuan atë si mashtruese. Njëri tha që reklama përfitoi nga përvoja ose besueshmëria e konsumatorit. /scan

Lajme të ngjashme
Lini një Koment

Adresa juaj e e-mail-it mbahet e fshehur.