“S’më shkarkon dot njeri mua!”, Meta i prerë: Të 72 pyetjet e Kushtetueses do marrim përgjigje para popullit

Presidenti Ilir Meta tha se nuk e shkarkon dot njeri nga detyra. I ftuar në ‘Frontline’ në ‘News24’ Meta tha se 72 pyetjet e Gjykatës Kushtetuese do marrim përgjigje para popullit. “Këshilltarët e mi kanë kërkuar kohë. Ne do japim përgjigje me shkrim. Ky është proces që s’ka të bëjë me Kushtetuesen, por me precedentë…

kodi penal

Presidenti Ilir Meta tha se nuk e shkarkon dot njeri nga detyra.

I ftuar në ‘Frontline’ në ‘News24’ Meta tha se 72 pyetjet e Gjykatës Kushtetuese do marrim përgjigje para popullit.

“Këshilltarët e mi kanë kërkuar kohë. Ne do japim përgjigje me shkrim. Ky është proces që s’ka të bëjë me Kushtetuesen, por me precedentë për të ardhmen, jo me fatin e Ilir Metës. Një pyetje kam: Kjo gjykatë shumë e respektuar e Republikës së Shqipërisë, një pyetje të vetme që bëri shoqata e Bashkuar e Bashkive, për dekretin e zgjedhjeve të 30 qershorit, që ka të bëjë me shqiptarët që votojë apo jo, si shpjegohet që harroi që ta çonte këtë pyetje. Unë kam ndjekur si president procedura serioze. Kemi qenë të gatshëm dhe kemi qenë transparent. Për mua nuk përbën interes shumë si Ilir Meta. S’më shkarkon dot njeri mua. 72 pyetjet që ka bërë gjykata, në respekt të popullit shqiptar dhe të atyre që duan të dëgjojnë, unë do i lexoj pyetjet dhe përgjigjet që do i dorëzohen dhe gjykatës. Të 72 pyetjet do marrim përgjigje para popullit, uroj mos të ketë reklama.”, tha Meta.