Trump bëri 1.6 miliard dollarë ndërsa ishte president

Struktura e biznesit të Organizatës Trump do të thotë që të ardhurat e raportuara nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht të ardhurat e tij personale.

Donald Trump bëri deri në 1.6 miliard dollarë gjatë katër viteve të tij si president sipas një raporti nga Qytetarët për Përgjegjshmëri dhe Etikë në Uashington (CREW).

Duke shqyrtuar zbulimet financiare të ish-presidentit, grupi pretendon se ndërsa Z. Trump merrte kredi për dhurimin e pagës së tij zyrtare, të financuar nga taksapaguesit amerikanë, kjo ishte një pjesë e vogël e të ardhurave të fituara përmes bizneseve Trump gjatë presidencës së tij.

CREW llogarit që edhe pasi pa një rënie të madhe në të ardhurat e mikpritjes në vitin 2020 për shkak të pandemisë së koronavirusit, në total Z. Trump zbuloi të paktën 1,613,583,013 dollarë të ardhura nga Organizata Trump dhe të ardhura të tjera të jashtme.

Në fund të fundit, ai zbuloi $ 1,790,614,202, por format e zbulimit janë të paqarta me disa pasuri të renditura si “Mbi 5,000,000 $” në të ardhurat vjetore.

Struktura e biznesit të Organizatës Trump do të thotë që të ardhurat e raportuara nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht të ardhurat e tij personale.

Një pjesë e madhe e të ardhurave erdhën nga pronat më të famshme të zotëruara nga grupi në të cilin Z. Trump ishte parë shpesh gjatë presidencës së tij – Mar-a-Lago, Hotel Trump International në Uashington, DC dhe kursi i tij i golfit në Doral në Florida , Bedminster në New Jersey dhe Trump National në Virginia.

Të kombinuara, ata thuhet se sollën më shumë se 620 milion dollarë në katër vjet, me të ardhurat që ranë ndjeshëm pasi kufizimet e Covid-19 goditën udhëtimin dhe turizmin.

Lajme të ngjashme