Turqia dhe SHBA diskutojnë mënyra të reja për rritjen e lidhjeve tregtare

Ministrja turke e Tregtisë, Pekcan dhe përfaqësuesja e Tregtisë së SHBA-së, Tai shkëmbyen pikëpamje rreth çështjeve globale dhe bilaterale

Ministrja turke e Tregtisë, Ruhsar Pekcan realizoi një takim virtual dje me përfaqësuesen e Tregtisë së SHBA-së, Katherine Tai, me të cilën diskutuan mënyra të reja për rritjen e flukseve dypalëshe tregtare, transmeton Anadolu Agency (AA).

“Ne patëm një takim të frytshëm me Përfaqësuesen e Tregtisë së SHBA-së, Tai dhe shkëmbyem mendime rreth çështjeve globale dhe dypalëshe”, shkroi Pekcan në Twitter.

Ajo më tej tha se rishikuan marrëdhëniet aktuale tregtare dhe ekonomike midis Turqisë dhe SHBA-së dhe shprehën një interes të fortë në zhvillimin e marrëdhënieve tregtare më produktive.

Pekcan vuri në dukje rëndësinë e angazhimit dypalësh për çështjet kryesore për të lehtësuar më tej tregtinë midis dy vendeve.

“Ne gjithashtu diskutuam për bashkëpunimin e mundshëm për të siguruar funksionimin efektiv të OBT-së”, tha ajo duke theksuar nevojën për bashkëpunim global për të adresuar çështje të reja si tregtia e qëndrueshme mjedisore.

Lajme të ngjashme