UÇK, dënime nga Haga/ Gjykata shpall fajtorë Hysni Gucatin dhe Nasim Haradinajn

Gjykata Speciale ka dënuar me nga katër vjet e gjysmë burgim dy krerët e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së. Nasim Haradinaj dhe Hysni Gucati u shpallën fajtorë për pengim të drejtësisë. Dënimin Gucati dhe Haradinaj do ta vuajnë edhe për dy vjet të tjera meqë me vendim të trupit gjykues në Hagë në…

Gjykata Speciale ka dënuar me nga katër vjet e gjysmë burgim dy krerët e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së.

Nasim Haradinaj dhe Hysni Gucati u shpallën fajtorë për pengim të drejtësisë.

Dënimin Gucati dhe Haradinaj do ta vuajnë edhe për dy vjet të tjera meqë me vendim të trupit gjykues në Hagë në dënimin e tyre llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim.

Nga OVL UÇK thonë se e pritën një vendim të tillë meqë nuk kanë besim në drejtësinë që mund të ofrojë Gjykata Speciale.

Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj u arrestuan në shtator të vitit 2020 nga Prokuroria Speciale pas publikimit të dokumenteve konfidenciale që sipas tyre dikush nga Zyra e Prokurorit të Specializuar i la tek dera e OVL UÇK-së.