Ulet sërish çmimi i naftës, një litër shitet 203 lekë

Sot një litër naftë do të shitet me 203 lekë për litër sipas vendimit të Bordit të Transparencës për tregtimin e karburanteve. Ndërkohë çmimi i benzinës do të jetë 206 lekë/litri, kurse për gazin 93 lekë/litri. Këto çmime do të jenë në fuqi nga data 16 deri më 21 mars. Çdo pikë karburanti në vend…

Sot një litër naftë do të shitet me 203 lekë për litër sipas vendimit të Bordit të Transparencës për tregtimin e karburanteve.

Ndërkohë çmimi i benzinës do të jetë 206 lekë/litri, kurse për gazin 93 lekë/litri.

Këto çmime do të jenë në fuqi nga data 16 deri më 21 mars.

Çdo pikë karburanti në vend është i detyruar që të zbatojë vendimin dhe të tregojnë naftën me këtë çmim pasi në të kundërt rrezikojnë penalizimeve.

Bordi i Transparencës do të mblidhet përsëri ditën e hënë, datë 21.03.2022 me qëllim pasqyrimin në çmimin e shitjes me pakicë të karburante.

Vendimet e Bordit:

  1. Çmimi me shumicë i nënproduktit gazoil do të jetë 199 lekë/litër, dhe nënproduktit benzinë për periudhën 16 Mars-21 Mars 2022, të jetë 193 lekë/litër.
  2. Çmimi i shitjes me pakicë të nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 për periudhën 16 Mars-21 mars 2022, të jetë 203 lekë/litri.
  3. Çmimi i shitjes me pakicë të nënproduktit benzinë e standardit SSH EN 228 për periudhën 16 Mars-21 mars 2022, të jetë 206 lekë/litri.
  4. Çmimi i shitjes me pakicë të nënproduktit gaz për periudhën 16 Mars-21 mars 2022, të jetë i pandryshueshëm 93 lekë/litri.