Visa do të fillojë pranimin e pagesave në kriptomonedha nëpërmjet teknologjisë së veçantë

Monedha USD (USDC) është një kriptomonedhë e qëndrueshme e Bitcoin, vlera e së cilës është e lidhur direkt me dollarin amerikan.

Visa ka nisur programin pilot me platformën e pagesave dhe kripto Crypto.com dhe ka në plan të ofrojë opsionin për më shumë partnerë më vonë këtë vit, tha ajo.

Monedha USD (USDC) është një kriptomonedhë e qëndrueshme e Bitcoin, vlera e së cilës është e lidhur direkt me dollarin amerikan.

“Ne shohim rritje të kërkesës nga konsumatorët në të gjithë botën për të qenë në gjendje të përdorin, mbajnë dhe përdorin monedhat dixhitale dhe po shohim kërkesën nga klientët tanë për të qenë në gjendje të ndërtojnë produkte që sigurojnë atë qasje për konsumatorët,” Cuy Sheffield, kreu i kriptos në Visa, tha.

Shefi i Tesla, Elon Musk tha javën e kaluar se klientët mund të blejnë automjetet e saj elektrike me bitcoin, duke shënuar një hap të rëndësishëm përpara për përdorimin e kriptovalutës në tregti.

Tradicionalisht, nëse një klient zgjedh të përdorë një kartë Visa Crypto.com për të paguar për një kafe, monedha dixhitale e mbajtur në një portofol kriptovalute duhet të shndërrohet në para tradicionale.

Portofoli i kriptomonedhës do të depozitojë monedhën tradicionale në një llogari bankare, për t’u lidhur me Visa në fund të ditës për të zgjidhur çdo transaksion, duke shtuar koston dhe kompleksitetin për bizneset. /scan

Lajme të ngjashme