Bie regjistrimi i automjeteve të reja me 44% për shkak të koronavirusit

Përhapja e koronavirusit gjithashtu ka ndaluar prodhimin e makinave.

Regjistrimet e makinave të reja për muajin mars pësuan një rënie më të shpejtë sesa gjatë krizës financiare, sipas industrisë së motorëve.

Të dhënat nga Shoqata për Prodhuesit dhe Tregtarët Motorik (SMMT) tregojnë një rënie prej 44.4% krahasuar me vitin e kaluar.

Marsi është zakonisht një nga muajt më të fortë të vitit për industrinë e makinave. Regjistrimet e reja të targave lëshohen në Mars dhe Shtator të çdo viti. Por muajin e kaluar regjistrimet e reja ranë me rreth 200 mijë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ato ranë në nivelin më të ulët në mars për më shumë se dy dekada.

Kriza ka ardhur në një moment të vështirë për industrinë e motorëve, e cila tashmë po vuante nga rënia e shitjeve dhe një rënie të kërkesës për automjetet me naftë, ndërsa luftonte për të përmbushur objektiva e reja të ashpra të emetimeve.

Përhapja e koronavirusit gjithashtu ka ndaluar prodhimin e makinave.

Të gjitha fabrikat kryesore të makinave në Mbretërinë e Bashkuar kanë pezulluar punën muajin e kaluar, dhe ende nuk është e qartë se kur do të rihapin.

Në total, 254.684 vetura të reja janë regjistruar në Mars sipas SMMT, një rënie prej 203.370 krahasuar me Marsin 2019.

Kërkesa nga blerësit privatë dhe flotat më të mëdha ra përkatësisht 40.4% dhe 47.4%.

Në të njëjtën kohë, numri i makinave benzinë ​​dhe naftë që arrinin në rrugët e vendit u ul përkatësisht 49.9% dhe 61.9%.

Sidoqoftë, regjistrimet e automjeteve elektrike me bateri u rritën gati trefish në 11.694 njësi, duke zënë 4.6% të tregut, ndërsa hibridet u rritën me 38%. Automjetet elektrike hibride ranë 7.1%.

SMMT tha që tani pritet një shitje e makinave prej 1.73 milion në vitin 2020, 25% më e ulët se vitin e kaluar. /Monitor

Lajme të ngjashme