8.5 C
Tiranë
E enjte, 9 Dhjetor, 2021

Hapja e 114 kutive/ Deri tani tre fletë votimi konsiderohen të vlefshme për PS, vetëm një për LSI. Vijon numërimi në Berat

Procesi ka nisur dhe deri tani janë kontestuar dy fletë votimi në qendrën e votimit 33 dhe 32. Një prej fletëve është konsideruar e vlefshme për subjektin PS, ndërsa një tjetër është konsideruar e vlefshme në favor të LSI-së.

Në qendrën e votimit 3458/1 janë kontestuar katër fletë votimi, 2 prej të cilave janë konsideruar të pavlefshme, ndërsa 2 të vlefshme për subjektin PS. Me shumicë votash, KAS vendosi rinumërimin dhe rivlerësimin e 114 kutive të votimit të Qarkut Berat.

LSI në kërkesën fillestare kërkoi hapjen e 114 kutive të votimit, por më pas kërkoi rinumërimin dhe rivlerësimin e 277 kutive të të gjithë qarkut të Beratit. PS mbështeti kërkesën e parë për 114 kutitë duke nënvizuar se nëse do të ketë ndryshim rezultati nga rinumërimi i këtyre kutive, do të rinumërohen të gjitha.

Një ditë më parë KAS vendosi me shumicë votash të anëtarëve që të rrëzojë kërkesat e PD dhe LSI për shpallje pavlefshmërie në Berat dhe Gjirokastër. Në lidhje me ankimimet për Qarkun Berat administrata e KQZ shqyrtoi materialet zgjedhore për 24 kuti për këtë qark, për të gjetur parregullsi me kërkesë  të LSI-së. Kujtojmë se LSI ka humbur një mandat në Berat për 77 vota

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme