I përfshirë në dosjen ‘Habilaj’, Gjykata e Posaçme dënon ish shefin e sektorit kundër narkotikëve (Sa vite burg do vuajë)

Ish zyrtari i lartë të poliçisë Vlorë, u gjykuan me gjykim të shkurtuar e për këtë, nëse shpallen fajtor përfitojnë 1/3 e uljes së dënimit. Prej nëntorit të vitit 2017 ish ofiçeri ëshrë në kërkim, pasi akuzohen për trafik ndërkombëtar droge ne kuadër të grupit të stukturuar kriminal. Në grupin e ashtuquajtur “Habilaj”. Sipas SPAK,…

Ish zyrtari i lartë të poliçisë Vlorë, u gjykuan me gjykim të shkurtuar e për këtë, nëse shpallen fajtor përfitojnë 1/3 e uljes së dënimit. Prej nëntorit të vitit 2017 ish ofiçeri ëshrë në kërkim, pasi akuzohen për trafik ndërkombëtar droge ne kuadër të grupit të stukturuar kriminal. Në grupin e ashtuquajtur “Habilaj”.

Sipas SPAK, rol aktiv rezulton të ketë pasur edhe shefi i Hetimit të Narkotikëve dhe Trafiqeve Gjergj Kohila. Sipas akuzës ai dushohet se ka bashkëpunuar drejtpërdrejt me trafikantët. Dosja Habilej prej 4 vitesh është në dorë të autoritetve ku 4 anëtarë të këtij grupi u dënuan në total me 37 vite burg, disa muaj më parë nga Gjykata e Posaççme. Për ketë ççeshtje në proçes është në gjykim edhe ish ministri tahiri dhe ish shefi poliçisë vlore Jaheld Ççela