10.5 C
Tiranë
E hënë, 29 Nëntor, 2021

Kërkesat e Kadillit ndaj Kryesisë: Të procedohet me ngrirjen e administratës së PD deri në zgjedhjen e Kryetarit

Fatbardh Kadilli një nga pretendentët për kreun e PD në një deklaratë për mediat në oborrin e Selisë së Partisë Demokratikev bëri disa kërkesa.

Kadilli nënvzoi ndër to se duhet të organizohet tre debate televizive të hapura, për publikun dhe median.

Kërkesë Kryesisë së PD

Duke qenë i qartë për gjëndjen ku ndodhet Partia Demokratike si forca kryesore e opozitës;

Duke mbajtur parasysh tronditjen që ka sjellë rezultati i zgjedhjeve dhe problematika e tyre;

Duke e ndjerë syrin mbikqyrës të publikut që do të vrojtojë mënyrën se si do i trajtojë zgjedhjet në parti forca që denoncon infrastrukturën e zgjedhjeve kombëtare apo lokale;

Duke qenë i bindur për peshën e madhe që ka procesi për zgjedhjen e kryetarit të ri të PD;

Për vetë rëndësinë që ka përfshirja sa më e plotë e të gjithë anëtarëve të PD, dhe sensibilizimi i antarësisë për rëndësine garës;

Duke qenë i patundur në besimin se forca e PD vjen nga demokratizimi, hapja dhe energjizimi i saj;

Me vetëdijen e plotë se ajo që i përket PD, dhe e shqetëson atë, i përket gjithë shoqërisë dhe është shqetësim edhe i saj;

I kërkoj Kryesisë së Partisë Demokratike sa vijon:

1- Të miratojë sa më parë kandidaturat që kanë kërkuar të jenë në garë,

2- Të miratojë modalitetet për mbledhjen e aktiveve te degëve ku kandidatët me kohe te barabarte të paraqesin platformat e tyre dhe të komunikojnë me anëtarësinë;

3- Të procedojë me ngrirjen e administratës së PD deri në zgjedhjen e Kryetarit;

4- Të pajisjë menjëherë kandidatët me listat e plota të anëtarësisë;

5- Të organizojë tre debate televizive, të hapura për publikun dhe median, me pjesëmarrjen e të gjithë kandidatëve, në Tiranë, Shkodër dhe Vlorë.

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme