“Po-ja” e Erdogan për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO, Meta; Vendimi i duhur për forcimin e sigurisë në kohë sfidash kërcënuese

Presidenti Ilir Meta reagon pas vendimit të Turqisë për të hequr veton dhe për t’i hapur rrugën anëtarësimit të Finlandës dhe Suedisë në NATO. Kreu i Shtetit shkruan në “facebook” se ky është vendimi i duhur për forcimin e sigurisë së përbashkët në këtë periudhë sfidash kërcënuese. “E përshëndes nënshkrimin e Memorandumit të përbashkët Trilateral…

qeveria rama 3

Presidenti Ilir Meta reagon pas vendimit të Turqisë për të hequr veton dhe për t’i hapur rrugën anëtarësimit të Finlandës dhe Suedisë në NATO.

Kreu i Shtetit shkruan në “facebook” se ky është vendimi i duhur për forcimin e sigurisë së përbashkët në këtë periudhë sfidash kërcënuese.

“E përshëndes nënshkrimin e Memorandumit të përbashkët Trilateral që i hap rrugë anëtarësimit në NATO të Finlandës dhe Suedisë. Vendim i duhur për forcimin e sigurisë së përbashkët në këtë periudhë sfidash kërcënuese për parimet dhe vlerat demokratike”, shkruan Meta.