Tesla merr akuza nga disa blerës – Klientët tarifohen dy herë mbi çmimin e automjetit

Dy klientë të tjerë, identiteti i të cilëve është i njohur për CNBC por që kërkuan të mbeten anonimë për arsye të privatësisë, thanë se ata gjithashtu u tarifuan dyfish nga Tesla, duke i lënë ata në ankth.

Javën e kaluar, pasi paguan për makinat elektrike të reja Tesla, disa klientë i thanë CNBC se ishin të tronditur pasi kompania i kishte tarifuar dy herë, duke marrë dhjetëra mijëra dollarë nga llogaritë e tyre bankare, pa autorizim ose paralajmërim, duke u dhënë atyre një rrugëdalje zhgënjyese kur kërkuan rimbursime.

CNBC rishikoi të dhënat duke përfshirë marrëveshjet e blerjes së automjeteve motorike, korrespondencën me Tesla dhe deklaratat bankare për të konfirmuar historitë e tyre.

Dy klientë të tjerë, identiteti i të cilëve është i njohur për CNBC por që kërkuan të mbeten anonimë për arsye të privatësisë, thanë se ata gjithashtu u tarifuan dyfish nga Tesla, duke i lënë ata në ankth. Njëri prej tyre përballet me tarifa overdraft dhe akuza të afërta financiare në faturat e kartave të kreditit që duhen në fund të muajit.

Kostoja e çdo Tesla të re nuk është e parëndësishme. Për blerësit e prekur të intervistuar nga CNBC, shumat e marra nga llogaritë e tyre varionin nga 37,000 dollarë, çmimi i një versioni bazë 2021 Tesla Model 3 sedan, në rreth 71,000 dollarë, çmimi i një crossover SUV Tesla Model Y 2021 i ngarkuar me opsione premium.

Tesla nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment për më shumë informacion. CNBC pyeti kompaninë se sa klientë përjetuan tarifat e dyfishta, si problemet e tilla mund të ndikojnë në numrat e dorëzimit të saj në fund të tremujorit, sa shpejt kompania mund të rimbursojë pronarët dhe çfarë duhet të bëjnë klientët bëj në këtë situatë.

Dave Excell, themelues i një firme teknike për parandalimin e krimit financiar të quajtur Featurespace, tha se akuzat janë një problem i zakonshëm në tregtinë elektronike dhe bankare, në përgjithësi. Pa folur për çështjet e Tesla-s në mënyrë specifike, ai tha se platformat që përpunojnë transaksionet ACH mund të përdorin të ashtuquajturat funksione de-dublikatë për të parandaluar që tarifimet e dyfishta të ndodhin gabimisht. /scan‍

Lajme të ngjashme