12.5 C
Tiranë
E diel, 5 Dhjetor, 2021

Vajzat arbitre në futboll, përpjekje e qeverisë në Jordani për të promovuar sportin tek gratë

Shoqata e Futbollit të Jordanisë dëshiron që më shumë gra të luajnë dhe të përfshihen në këtë sport.

Në një ndeshje futbolli “pro league” në Jordani, ku futbollistët ishin të gjithë meshkuj, arbritrat nga ana tjetër ishin të gjithë femra.

Jo e rastësishme, por është kjo është një përpjekje e qeverisë në vend për të provuar futbollin e grave.

Shoqata e Futbollit të Jordanisë dëshiron që më shumë gra të luajnë dhe të përfshihen në këtë sport.

Arbitrit thanë se lojtarët u habiten kur në fushën e gjelbër hynë ato për të arbitruar dhe jo djemtë.

Vajzat treguan që ishin të lumtura që do tëkishin ndikim në futboll, dhe në shoqëri.

Ato theksuan se pjesëmarrja e tyre në ligën profesionale do të japë një imazh të mirë të vajzave si arbitre dhe se gratë mund të punojnë në çdo fushë.

Por, ambicia e tyre nuk mbaron me kaq sepse ato duan të jenë arbitre edhe nëkampionatin e Kupës së Botës.

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme