Me telefon dhe Tik Tok, sharje dhe fyerje në orën e mësimit

Varësinë nga rrjetet sociale nxënësit e shfaqin edhe gjatë orëve të mësimit. Përballë me mësuesen, e pavëmendshme nga shpjegimi i lëndës së matematikës një nga vajzat e gjimnazit zhvillon video direkt në tik-tok. Efekt nxënësja duke u sharë me shokët. Pa u shqetësuar nxënësit bullizojnë në shkollë. Pavarësisht se përdorimi i telefonit është i ndaluar…

tiktok

Varësinë nga rrjetet sociale nxënësit e shfaqin edhe gjatë orëve të mësimit.

Përballë me mësuesen, e pavëmendshme nga shpjegimi i lëndës së matematikës një nga vajzat e gjimnazit zhvillon video direkt në tik-tok. Efekt nxënësja duke u sharë me shokët.

Pa u shqetësuar nxënësit bullizojnë në shkollë.

Pavarësisht se përdorimi i telefonit është i ndaluar në institucionet arsimore, jo të gjithë drejtoritë e shkollave e zbatojnë urdhërin.

Sipas ekspertëve të arsimit mësimdhënia online gjatë periudhës së pandemisë ka ndikuar në ndryshimin e marrëdhënieve mësues-nxënës.

Moszbatimi i rregullave në shkollë, si rrjedhojë e tolerancës së disa mësuesve, do të sjell pasoja në të ardhmen në jetën shoqërore, përfundon mendimin ekspertja Nathanaili.