Banka Qendrore e Turqisë rrit normën e këmbimit të lirës turke

Banka rriti normën e interesit për transaksionet swap nga 10,25 për qind në 11,75 për qind

Banka Qendrore e Turqisë rriti normën e interesit të lirës turke për transaksionet swap me 150 pikë bazë, raporton Anadolu Agency (AA).

Shkalla, të cilën banka e përdor në ndërrimet javore të monedhës, u rrit në 11,75 për qind nga 10,25 për qind, sipas informacionit të marrë nga gazetari i AA-së.

Ky hap i bankës erdhi pasi kursi i këmbimit të dollarit amerikan dhe lirës turke arriti nivelin më të lartë historik, 7,955. Shkalla ra në 7,91 pas lëvizjes dhe tani është rreth 7,93.Banka Qendrore e Turqisë rrit normën e këmbimit të lirës turke

Banka Qendrore gjithashtu ka rritur normën e saj të politikës në 10,25 për qind nga 8,25 për qind në shtator. Shkalla ra në 8,25 për qind nga 24 për qind gradualisht që nga viti i kaluar.

Cem Tozge, një strateg në kompaninë e investimeve Ata Yatirim, tha se hapi mund të jetë sinjal për rritje të mundshme të Kostos Mesatare të Ponderuar të Financimit të bankës në ditët në vijim.

Banka mund të kufizojë transaksionet ndërbankare dhe të zvogëlojë shumën e fondeve brenda ditës, shtoi ai.

Lajme të ngjashme