5.5 C
Tiranë
E diel, 5 Dhjetor, 2021

Ministri i jashtëm italian: Lënia e vendeve të Ballkanit jashtë BE-së, do të ishte një gabim historik

“Integrimi i të gjithë vendeve të Ballkanit është një qëllim ambicioz, por sigurisht i realizueshëm dhe Italia është në vijën e parë për ta realizuar atë. Vendet e rajonit duhet të përballen me sfida komplekse, por të domosdoshme. Secili do të përfundojë rrugën sipas aftësive të tyre, por a është thelbësore që të gjithë ta arrijnë këtë qëllim strategjik”.

Deklarata vjen nga Ministri i Jashtëm Luigi Di Maio, në një intervistë për mediat, duke komentuar idenë e hedhur nga Presidenti Slloven Borut Pahor, për një zgjerim të Bashkimit për të përfshirë të gjitha vendet e Ballkanit në të njëjtën kohë.

“Në Bruksel të gjithë kemi të përbashkët se BE nuk mund të shikojë Ballkanin Perëndimor thjesht si një nga rajonet e lagjes së saj – nënvizon ministri.

“Lënia e këtyre vendeve jashtë BE do të ishte një gabim me rëndësi historike, një miopi e pajustifikuar politike që do të favorizonte palët e treta jo domosdoshmërisht të interesuara në integrimin e plotë të rajonit në Union – tha Di Maio.

Për tu Lexuar

Të Fundit

Lajme të Ngjashme