Si ndikoi viti pandemik në paga?

Edhe pse 2020 ishte viti i famshëm pandemik, paga mesatare është bruto në Shqipëri është rritur. Sipas të dhënave më të fundit të Institutit të Statistikave, paga mesatare mujore bruto për një të punësuar u rrit me 2.4%, krahasuar me vitin 2019. Thënë ndryshe, vlera arriti në 53.662 lekë.

Aktivitetet Financiare dhe të sigurimit, Informacioni dhe komunikacioni, Administrata publike dhe mbrojtja; sigurimi social i detyrueshëm; arsimi; shëndetësia dhe aktivitete të punës sociale, janë të gjitha aktivitetet ekonomike që kalojnë pagën mesatare mujore në vend.

Nga ana tjetër, aktivitetet me pagë poshtë nivelit mesatar janë tregtia me shumicë dhe me pakicë; riparimi i automjeteve dhe motoçikletave; transporti dhe magazinimi; aktivitetet e akomodimit dhe shërbimit ushqimor; dhe Bujqësia, Silvikultura dhe Peshkimi.

Lajme të ngjashme
Lini një Koment

Adresa juaj e e-mail-it mbahet e fshehur.