Paqe me veten, paqe me jeten
|

Paqe me veten, paqe me jeten

Nga Evans Drishti Dëshirojmë paqe me veten, dëshirojmë paqe me jetën.,.. Lexojmë që të kuptojmë se ç’është paqja për të kuptuar vetveten, tjetrin dhe jetën… Hulumtojmë për të kuptuar të panjohurën rreth paqes, që natyrshëm sjell lumtuinë e shumëkërkuar… Arsyetojmë në gjetje të shtigjeve që na çojnë në rrezatimet paqësore për veten dhe jetën… Meditojmë…

PËR VLERAT E PASHLYESHME…
| |

PËR VLERAT E PASHLYESHME…

Trishtimet janë pjesë e ekzistencës së qenies njerëzore dhe të jetës në përgjithësi… Dhimbjet shumë herë bëhen të papërballueshme dhe të duket sikur të sfidojnë… Humbjet e debolojnë trurin dhe shpirtin e njeriut kur vijnë therrëse dhe shpotitëse… Humbja e një intelektuali, humbja e një dijetari, humbja e një personaliteti të vizioneve dhe diapazoneve trasnformuese…

Mos e lini diellin të perëndojë!…
|

Mos e lini diellin të perëndojë!…

Zbarkuan që herët në mëngjes me mjetet e tyre për të parë ato vënde magjepsëse, ato bukuri natyrore, për të cilat kishin kohë që kërkonin e studionin, e ndërkohë asgjë s’dukej siç ishte shfaqur në fotografi, përkundrazi gjithçka dukej shumë herë më e bukur dhe më mahnitëse… Ngrohtësia e një mesvere thumbonte gjithandej, e për…

End of content

End of content